Care Solutions steunt Casita Copan!

Eind 2019 bundelde het team van Care Solutions zijn krachten tijdens de Warmste Week. Door de organisatie van een quiz heeft Care Solutions € 1100 ingezameld voor een goed doel dat ons nauw aan

het hart ligt, nl. Casita Copan. Hun missie is om weeskinderen in Honduras op te vangen, te verzorgen en alleenstaande moeders te ondersteunen.

Ook Honduras werd zwaar getroffen door de impact van het CORONA virus. Het land is in een volledige lockdown  en de economie ligt stil. Dit in een land waar er van dag tot dag geleefd wordt. Er sterven niet alleen mensen aan het virus, maar ook van de honger. Daarom heeft de VZW beslist om ons ingezamelde bedrag te besteden aan voedingspakketten en basisproducten.

Daarnaast heeft Casita Copan het project opgezet om de lokale bevolking mondmaskers te laten maken. Deze zijn verplicht in Honduras maar niet te koop zoals in België.
Samen met de lokale bevolking worden stoffen omgevormd tot mondmaskers. Zij ontvangen hiervoor een eerlijk loon. Alle hulpinstanties zoals brandweer, Rode Kruis, politie,… dragen nu een mondmasker.

Care Solutions heeft mee het verschil gemaakt en daar zijn we enorm fier op! Maar we zijn nog meer fier op de organisatie van Casita Copan, die ondanks de moeilijke omstandigheden er steeds staat.

Neem zeker een kijkje op de website : https://www.casitacopan.org/

#samensterk