Overdracht handelsfonds softwareontwikkeling aan Malta Belgium

 

Met ingang van 1 januari 2020 heeft Care Solutions NV haar activiteiten rond de ontwikkeling en distributie van software voor ouderenzorg overgedragen aan de firma Malta Belgium NV, dochtermaatschappij van het Franse Malta Informatique.  In deze overdracht zitten de producten rond de planning (Ura Classic en Ura Web) niet inbegrepen. Deze laatste zijn op dezelfde datum overgedragen naar TobaHR, onderdeel van de firma Tobania.

MALTA INFORMATIQUE, marktleider in Frankrijk, ontwikkelt software voor ouderenzorg, thuisziekenhuis, thuisverpleging, ziekenhuizen en multidisciplinaire medische centra, en versterkt met de overname van de activiteiten van Care Solutions haar internationale ambities.

MALTA INFORMATIQUE en de divisie software voor de zorgsector, met een 200-tal medewerkers en meer dan 3.300 zorgorganisatie als klant, is een dochtermaatschappij van de coöperatieve WELCOOP. Deze coöperatie van Europese taille, heeft haar thuisbasis in Nancy (Frankrijk) en is actief in softwareontwikkeling en verdeling van medicatie, en dit in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Met deze overdracht waarborgt Malta Belgium de continuïteit van de activiteiten van Care Solutions. Alle engagementen, projecten en contracten van klanten en partners worden overgenomen. Ook alle medewerkers verbonden aan de overgenomen activiteiten blijven aan boord, en blijven ook in de toekomst voor u klaarstaan. Aarzel niet om uw gebruikelijke contactpersoon aan te spreken, mocht u nog verdere informatie wensen. Malta Belgium zal het merk Care Solutions gewoon verder blijven gebruiken.

Met de overdracht van de activiteiten van Care Solutions, wordt de uitgebreide expertise in de zorgsector van de groep nog verder versterkt. Dit onderlijnt de ambitie om zorgorganisaties in de toekomst nog beter te kunnen ondersteunen. En om elk misverstand op administratief vlak te vermijden : de facturen die nog  uitgezonden zijn einde 2019 door Care Solutions NV, dienen op het gebruikelijke rekeningnummer en aan die vennootschap betaald te worden. Vanaf 1 januari 2020 zal enkel Malta Belgium nog facturen opmaken voor de zorgsoftware.

Wij kijken er alvast naar uit om onze samenwerking in de toekomst verder te kunnen zetten.

Met vriendelijke groeten,

Grégoire de ROTALIER (Bestuurder) & Wim Gielen (COO)